Paul Grefte

Toen ik een jaar of 18 was ben ik begonnen met fotograferen. Ik ben toen begonnen met een Carena spiegelreflex camera, waarbij ik een 50 mm lens had, een 135 mm en een 300 mm die ik vooral voor motorsport gebruikte: bij de wegraces in Raalte, Tubbergen, Hengelo Gelderland en een keer in Assen. Later kwam er een Fujica, oa met een 80-300 mm lens met macro waar ik oa hele mooi vlinderfoto’s mee gemaakt heb. Toen kwam het tijdperk met een auto-focus camera, een Minolta met een paar Tamron zoomlenzen (28-105 en 80-300).
Afgelopen paar jaar heb ik gefotografeerd met een Sony A77 II met een Sony 16-50 mm 2.8 lens en een 70-300 Tamron-lens. Ik beschik nu ook over een Canon G5X die ik oa mee neem op vakantie.
Sinds kort heb ik een Fujifilm X S20 met een 16-80 F4 Fujinon lens en een Sigma 10-18 F2.8 lens. Een fijne camera met een APS-C sensor van 26,1 MP. Ik moet hem nog beter leren kennen maar het is een fijne camera.
Ik ben amateurfotograaf en ben lid van fotoclub FC Oldenzaal. Ik wil mijn fotografie verder ontwikkelen zowel het maken van de foto’s als het bewerken er van. Dit doe ik nu met Affinity Photo. Dit is een erg uit gebreid pakket waarin bij wijze van spreken Lightroom en Photoshop in één programma zitten.  En heel veel mogelijkheden die ik nog niet allemaal ken. En stukken goedkoper dan Lightroom en Photoshop. Het heeft alleen geen opslagfunctie zoals Lightroom dat heeft. Binnen fotoclub Oldenzaal zijn er steeds meer mensen die er gebruik van maken.
Ik merk steeds meer dat het maken van de foto de helft van het werk, de andere helft, en soms nog veel meer is het bewerken. Ik probeer zo een eigen stijl te ontwikkelen. Kleur is al niet meer vanzelfsprekend; zwart-wit, monochroom of duo-tone maken een foto vaak nog mooier.