Paul Grefte

Toen ik een jaar of 18 was ben ik begonnen met fotograferen. Ik ben toen begonnen met een Carena spiegelreflex camera, waarbij ik een 50 mm lens had, een 135 mm en een 300 mm die ik vooral voor motorsport gebruikte: bij de wegraces in Raalte, Tubbergen, Hengelo Gelderland en een keer in Assen. Later kwam er een Fujica, oa met een 80-300 mm lens met macro waar ik oa hele mooi vlinderfoto’s mee gemaakt heb. Toen kwam het tijdperk met een auto-focus camera, een Minolta met een paar Tamron zoomlenzen (28-105 en 80-300).
Uiteindelijk ben ik uit gekomen op een Sony A58 omdat Sony de bajonet-fitting van Minolta heeft over genomen. De oude lenzen doen het prima op deze Sony. Ik heb er uiteindelijk nog een 17-50 mm Tamron-lens bij gekocht, 28-105 werd nl in één keer 42-210 mm. Ik beschik ook nog over een Canon sx 550 hs die ik mee neem op vakantie.
Ik ben amateurfotograaf en ben lid van fotoclub FC Oldenzaal. Ik wil mijn fotografie verder ontwikkelen zowel het maken van de foto’s als het bewerken er van. Dit doe ik nu met Affinity. Dit is een erg uit gebreid pakket met raw bewerking en heel veel mogelijkheden die ik nog lang niet allemaal ken.
Ik merk steeds meer dat het maken van de foto de helft van het werk, de andere helft, en soms nog veel meer is het bewerken. Ik probeer zo een eigen stijl te ontwikkelen. Kleur is al niet meer vanzelfsprekend; zwart-wit, monochroom of duo-tone maken een foto vaak nog mooier.