Diverse foto’s

Ik kreeg pas geleden een strookje met een tekst van Beaumont Newhall, een beroemde fotgraaf uit de beginperiode van de fotografie: We are not interested in de unusual, but in the usual seen unusually. Ik vindt dat dit wel op de foto’s slaat die hier staan.
Het zijn foto’s die ik bewerkt heb om een bepaalde sfeer te creëren. Ik werk in  Affinity en soms nog in Photoshop Elements 13. In Affinity kun je goed foto’s bewerken naar duotonen. Zie ook de galerie ‘duotonen‘.
In de foto van de beelden in het Vigelandpark in Oslo wilde ik de sfeer van de schilderijen van Carel Willink brengen. Dit heb ik gedaan door de wolkenlucht te versterken en de kleur van de beelden te veranderen.
De foto’s met de schimmen zijn respectievelijk gemaakt in de Steenfabriek in Losser en in de catacomben van een kasteel in zuid Frankrijk. Ik  heb een soort zelfportret gemaakt. Ik heb de camera op de grond gelegd, op 10 seconden zelfontspanner gezet en ben gaan lopen. Iemand merkte op dat het leek alsof de schim vanuit het duister naar het licht loopt.
De foto’s van de soldaten heb ik gemaakt bij een reënacting evenement in Almelo, uitbeeldend de tijd van Napoleon.