Bomen

Bomen

Altijd als ik in de natuur of waar dan ook rondloop kijk ik naar bomen. Vooral naar bomen die karakteristiek zijn. Je komt ze op veel plekken tegen; in de natuur, in de stad maar bv ook op kerkhoven. En bomen zijn altijd mooi. Als ze kaal zijn zie je de vorm van de stam en de takken. Hoe grilliger hoe mooier.
In de lente zie je het ontluikende blad en zomers zijn ze prachtig als ze vol in blad staan.
Ik geef vaak de voorkeur aan kale dan wel dode bomen. De doorleefdheid, de grilligheid en het aftakelen van bomen kan erg mooi zijn.

Ik bewerk de foto’s in Affinity Photo en als plug-in de NIK-filters waar in ik vooral Silver Efex Pro gebruik voor het om zetten naar zwart wit of een antiek uit ziende foto. Ik zet soms een foto eerst om naar HDR (HDR Efex Pro 2) en dan naar zwart wit, dit geeft soms een mooier effect. Hierin zoek ik ook wat het beste bij de foto past. Er zijn foto’s die moet je niet om zetten naar zwart wit maar mooi in kleur laten. En bij andere foto’s past weer een antieke look.
Bij uitsnijden van de foto’s zoek ik naar de mooiste uit snede en dat is niet altijd een standaard uit snede. Ik kijk wat bij de foto past en niet zozeer of het 20*30 oid is.