Bewerkte foto’s

Ik kreeg pas geleden een strookje met een tekst van Beaumont Newhall, een beroemde fotgraaf uit de beginperiode van de fotografie: We are not interested in de unusual, but in the usual seen unusually. Ik vindt dat dit wel op de foto’s slaat die hier staan.
Het zijn foto’s die ik bewerkt heb om een bepaalde sfeer te creëren. Ik wer in Photoshop Elements 13 en in Affinity. In de laatste kun je goed foto’s bewerken naar duotonen Zie ook de galerie ‘duotonen‘.
Zoals je ziet werk ik graag met zwart wit of met duotonen. In de foto van het Vigelandpark, de beelden, wilde ik de sfeer van de schilderijen van Carel Willink brengen. Dit heb ik gedaan door de wolkenlucht te versterken en de kleur van de beelden te veranderen.
De foto’s met de schimmen zijn respectievelijk gemaakt in een oud restaurant in Denekamp en in de Steenfabriek in Losser.
De foto van de Kroezenboom bij Fleringen bleek in zwart-wit mooier uit te komen. Vooral de dieptewerking is in zwart-wit sterker dan in kleur.
De laatste foto is in de catacomben van een kasteel in zuid Frankrijk gemaakt. Ik heb de camera op de grond gelegd, op 10 seconden zelfontspanner gezet en ben gaan lopen. De schim op de foto ben ik dus zelf. Iemand merkte op dat het leek alsof de schim vanuit het duister naar het licht loopt.